Cemix HP Leicht A pilletherm könnyű, kézi alapvakolat - 40 kg

A HP Leicht A külső kézi könnyített alapvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 5 483 Ft/zsák (4 317 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00242221Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-14:49
30 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

A HP Leicht A külső kézi könnyített alapvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Hőszigetelő tulajdonságú. Cement és mész kötőanyagot, polisztirollal könnyített ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • >2,5 N/mm² nyomószilárdság
  • 3 mm-es max. szemcseméret
  • 20-40 mm rétegvastagság
  • Anyagszükséglet: kb. 10 kg/m² (4 m2 /zsák) 1 cm-es rétegvastagság esetén

Elônyök

  • Hőszigetelő tulajdonságú
  • Páraáteresztő
  • Csökkentett térfogatsúlyú
  • Könnyű adalékanyaggal
  • Nagyobb rétegvastagságban is alkalmazható
  • Kézi felhordásra optimalizált

Alkalmazások: A HP Leicht A hőszigetelő tulajdonságú könnyített alapvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok falazatainak páraáteresztő homlokzati vakolata. Száraz, só-, víz-, és talajvíz terheléstől megvédett tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskő, ill. megfelelően előkészített ásványianyag kötésű fagyapot falazatokon alkalmazható.

Követelmények az alapfelülettel szemben, a HP Leicht A felhordását megelőző műveletek:
A HP Leicht A hőszigetelő tulajdonságú könnyített alapvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt az alábbiak szerint biztosítjuk: Beton, terméskő, vegyesfalazat valamint kültéri téglafal esetében Kontakt VS cementes gúzolóval, speciális esetben Eurosan VS fokozott tapadást biztosító anyaggal. Fagyapot lapoknál rabichálóval megerősített Kontakt VS cementes gúzolóval (8 mm vastagságban), 14 napos várakozási idővel, vagy Renti javítóhabarcsba ágyazott, alkáliálló, min. 145 grammos üvegszövet hálóval, 4 napos várakozási idővel. Sima betonfelületeknél Kontakt B PLUS alapozóval. Pórusbeton felületeknél Kontakt Poren pórusbeton alapozóval. Beltérben a kerámia téglákból készült homogén falazatok előkezelést nem igényelnek.

A HP Leicht A feldolgozása:
A HP Leicht A kézi hőszigetelő tulajdonságú könnyített alapvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. Felhordása hagyományos módon kézzel, +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság 20-40 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor azt csak több rétegben lehet felvinni és az első réteg felületét vakolatfésűvel vagy vágással érdesíteni kell a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazását javasoljuk. Meleg, szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. A vakolt felület burkolható, tapétázható, festhető, nemesvakolattal vagy simítóvakolattal bevonható.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.