Cemix Thermo Comfort 23°C - 20 kg

A Cemix Thermo Comfort vakolat egy beltérben alkalmazható gipsz kötőanyagú termék. A megadott ár bruttó ár.

Figyelem! Ez a termék már nem rendelhető.
30 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

Thermo Comfort vakolat egy beltérben alkalmazható gipsz kötőanyagú termék, amely különleges, nagy aktív hőtároló képességű mikrokapszulázott adalékanyagot tartalmaz.

Tulajdonságok

  • Gipsz kötőanyagú
  • Beltéri felhasználás
  • Gépi feldolgozhatóságú
  • Nagy hőtároló képességű
  • Anyagszükséglet: kb. 10 kg/m2 1 cm-es rétegvastagság esetén

Alkalmazások:
Thermo Comfort vakolatot lakások, irodaházak, iskolák, üzletek, kórházak, egyéb közösségi épületek belső falazatainak, mennyezeteinek vakolására használjuk. A vakolattal elérhető, hogy a födémek, falszerkezetek aktív hőtároló képessége megnő, ezáltal megakadályozhatjuk a belső terek nyári nemkívánatos túlmelegedését. A vakolandó felületek nagyságát és a vakolat rétegvastagságokat a helyiségek hőtechnikai méretezése alapján határozzuk meg, gondosan ügyelve arra, hogy a Thermo Comfort vakolattal borított falfelületek átszellőzése a berendezési tárgyak elhelyezése után is mindig biztosítva legyen. A helyiségek fennmaradó vakolandó felületeire MP 701 G gipszes vakolatot használjunk.

Követelmények az alapfelülettel szemben, Thermo Comfort vakolat felhordását megelőző műveletek:
A Thermo Comfort vakolatot olyan felületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A Thermo Comfort vakolat minden szokásos ásványi alapfelületre felhordható, az erősen nedvszívó felületeket Putzgrund-al alapozzuk, a födémeket és az egyéb sima, tömör szerkezetű betonfelületeket Kontakt B PLUS alapozóval előkezeljük. A falazatok hibáit legalább három nappal a vakolás megkezdése előtt ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket, vakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Ahol nem egységes a falszerkezet, célszerű hálós erősítést alkalmazni (vakolaterősítő háló 10 x 10 mm). A vakolat tervezett felhordása előtt min. 1 nappal a megfelelően előkészített falfelületet szükség szerint alapozzuk. Kerámiából készült függőleges falakat nem kell alapozóval előkezelni.

Thermo Comfort vakolat feldolgozása: A 20 kg-os zsákokban forgalomba hozott vakolatot az építkezés helyszínén a vakológépben keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás különféle vakológéppel (pl. PFT G4, G5 stb.) történhet. A felhordott vakolatot H-kartecsnivel elegyengetjük, trapéz-kartecsnivel vágjuk, filceljük és végül a felületet begletteljük. A rétegvastagság 10-15 mm. Az így kialakított felület glettelhető vagy falfestékkel festhető. A vakolat felhordása 5˚C felett és 25˚C alatti hőmérsékleten ajánlott. A vakolatot kötésidő alatt fagy nem érheti.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.