Cemix Estrich ZE20 FIBER proroc szálas - 25 kg

Az Estrich ZE20 Fiber egy gyárilag előkevert szárazbeton. A megadott ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 1 727 Ft/zsák (1 360 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00619671Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-14:49
48 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

Az Estrich ZE20 Fiber (Proroc szálas) cementesztrich gyárilag előkevert szárazbeton, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, tulajdonságjavító adalékokat és szálerősítést tartalmaz.

Tulajdonságok

  • 20 N/mm2 nyomószilárdság
  • 4 mm-es max. szemcseméret
  • Rétegvastagság kontakt esztrich: 30-50 mm, úsztatott esztrich: 50-80 mm
  • Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m² 1 cm-es rétegvastagság esetén

Előnyök:

  • Szálerősített
  • Előnyös statikai és dinamikai tulajdonságok
  • Nagy szintkülönbségek kiegyenlítésére
  • Kültéren zárt burkolat alá

Alkalmazások:
Az Estrich ZE20 Fiber cementesztrich alkalmas önálló aljzatok készítésére úsztatott esztrichként, vagy az alapfelülettel közvetlenül érintkező (kontakt) esztrichként. Alkalmazható beltérben, padlófűtésnél is, valamint megfelelő burkolattal ellátva kültérben. A nagyobb koptató igénybevételek esetén, amennyiben az esztrich nem kerül burkolásra, a kivitelezéshez javasoljuk az Estrich SF felületnemesítő szóróanyag alkalmazását.

Kiemelt alkalmazások

  • Általánosan alkalmazható beltéri esztrich nagy dinamikus terhelés esetén pl. raktárak, gépházak
  • Ideális felújításoknál, ahol az alapfelület síkja változó

Követelmények az alapfelülettel szemben, az Estrich ZE20 Fiber felhordását megelőző műveletek:
Kontakt esztrich esetén: A ZE20 Proroc szálas cementesztrichet olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. Cement kötőanyagú alapfelületek esetén a felületen képződött kisebb szilárdságú réteget mechanikus tisztítóberendezéssel (golyószórás) távolítsuk el. A megfelelő tapadás érdekében Kontakt ZE tapadóhíd felhordását javasoljuk úgy, hogy még az alapozó nedves állapotában hordjuk fel rá a cementesztrichet. A tapadóhíd felhordását az alapfelületre keményszálas műanyag seprűvel javasoljuk.

Úsztatott vagy csúszó esztrich esetén:
A ZE20 Proroc szálas cementesztrich felhordása előtt a választóréteg kiterítését az egész helyiségben el kell végezni. Abban az esetben, ha az esztrich hőszigetelő rétegre kerül (úsztatott esztrich), mindig választóréteget helyezünk a hőszigetelő anyag és az esztrich közé. A függőleges falak mentén és az átmenő csővezeték körül min. 5 mm-es, padlófűtés esetén min. 8 mm-es, kültérben min. 10 mm-es dilatációs szalagot kell elhelyezni. A 20 m2 -nél nagyobb egybefüggő felületeket dilatációs szalaggal kell elválasztani.

A Estrich ZE20 Fiber feldolgozása:
A ZE20 Fiber cementesztrichet az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. A keverési idő betonkeverőben 3-5 perc. A földnedves esztrich bedolgozásához speciális esztrich keverő és továbbító berendezés is használható (Estrich Boy). Felhordása +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság kontakt esztrich esetén 30-50 mm, úsztatott és csúsztatott esztrich esetén 50-80 mm, padlófűtésnél a csövek felett min. 45 mm legyen. A cementesztrichet léccel húzzuk el és tömörítsük, majd esztrichsimítóval vagy szárnyas simítóval alakítsuk ki a végső felületet. A frissen bedolgozott eszrtichet óvni kell a gyors száradástól (a helyiségben nem lehet huzat). A megszilárdult és kiszáradt felület hideg- vagy melegburkolattal, epoxy bevonattal ellátható.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.