Cemix Basis - 25 kg

A Cemix Basis fagyálló csempe- és járólapragasztó tixotróp egy gyárilag előkészített száraz porkeverék, melynek ára a 25 kg-os zsákra vonatkozik.

Bruttó eladási ár: 1 916 Ft/zsák (1 509 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00617011Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2024-04-02-09:13
48 zsák / raklap (A termékből csak egész raklap rendelhető, raklapbontás nem lehetséges.)
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

A Basis fagyálló csempe- és járólapragasztó tixotróp (megcsúszásmentes) tulajdonságú, gyárilag előkészített száraz porkeverék, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt kell vízzel összekeverni ahhoz, hogy burkolásra kész ragasztóanyagot kapjunk. A Basis ragasztó az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően készül. Kötőanyaga cement, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz

  • Beltérben-lakótérben
  • Fűtetlen belső terekben (pl. nyaraló)
  • Kis méretű lapokhoz (500 cm2 -ig)
  • Nedvszívó, porózus lapokhoz
  • Kiadósság: 3–6 kg/m2, 4–9 m2/zsák
  • max. szemcseméret: 0,6 mm
  • bekeverés: (keverővíz) 1 kg szárazhabarcshoz kb. 0,25 liter víz szükséges. (25 kg (1 zsák)
  • keverési idő: 5+5+2 perc (keverés, pihentetés, újrakeverés) Közvetlen a felhasználás előtt az anyagot a hozzáadott vízzel kézi keverőgéppel csomómentesre keverjük. 5 percig állni h

Feldolgozás

Követelmények az alapfelülettel szemben, a ragasztást megelőző műveletek: A ragasztandó felület legyen megfelelő szilárdságú, száraz, tiszta, por- és szennyeződésmentes. A vízoldható falfestéket, könnyen mozgó részeket el kell távolítani, a nagyobb repedéseket, hornyokat, mélyedéseket alapvakolattal ki kell kenni. Az alapfelületek síkbeli eltérésének maximális megengedett mértékét a DIN18202 szerint javasolt meghatározni. A stabil festékbevonatokat csiszolással kell érdesíteni.

A ragasztót fogazott glettvassal kenjük fel az alapfelületre, először a felületen teljes fedéssel áthúzzuk, majd fogas simítóval átfésüljük. A burkolólapokat enyhe nyomással helyezzük el a felületen. Hosszabb várakozási idő elteltével esetleg keletkező bőrösödésnél újra hordjuk fel a ragasztót. A burkolat kiosztásának a szerkezeti dilatációk kialakítását követnie kell. A dilatáció felett nem lehet burkolat, fugakitöltés helyett itt dilatációs profilt vagy rugalmas tömítőanyagot (Szaniterszilikon) kell alkalmazni.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.