Cemix Flex M - 25 kg

A Flex M csempe és járólapragasztó egy gyárilag előkészített száraz porkeverék, melynek a megadott ára a 25 kg-os zsákra vonatkozik.

Bruttó eladási ár: 4 747 Ft/zsák (3 738 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00617421Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2023-02-09-12:18
48 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

Termékleírás

A Flex M csempe- és járólapragasztó tixotróp (megcsúszásmentes) tulajdonságú, gyárilag előkészített száraz porkeverék, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt kell vízzel összekeverni ahhoz, hogy burkolásra kész ragasztóanyagot kapjunk. A Flex M ragasztó az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően készül. Kötőanyaga cement, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • Gres- és kerámia lapokhoz
  • Padló- és falfűtéshez
  • Kiadósság: 3-6kg/m2, 4–9 m2/zsák
  • Kiszerelések: 25 kg

Kiemelt alkalmazások

  • Kül- és beltérben
  • Padló- és falfűtés esetén
  • Kis- és közepes méretű lapokhoz (900 cm2 -ig)

Követelmények az alapfelülettel szemben, a ragasztást megelőző műveletek

A ragasztandó felület legyen megfelelő szilárdságú, száraz, tiszta, por- és szennyeződésmentes. A vízoldható falfestéket, könnyen mozgó részeket el kell távolítani, a nagyobb repedéseket, hornyokat, mélyedéseket alapvakolattal ki kell kenni. Az alapfelületek síkbeli eltérésének maximális megengedett mértékét a DIN18202 szerint javasolt meghatározni. A stabil festékbevonatokat csiszolással kell érdesíteni.

Aljzatelőkészítés

Gipsz kötőanyagú esztrichek és önterülő padlókiegyenlítők esetén Estrichgrund alapozót kell használni a ragasztás előtt. A ragasztó felhordása előtt a falfelületet a falazat nedvességtartalmától függően elő kell nedvesíteni. A ragasztás megkezdése előtt a csempe vagy járólap ragasztandó felületéről a szennyeződéseket nedves szivaccsal távolítsuk el!

Feldolgozás 

A ragasztót fogazott glettvassal kenjük fel az alapfelületre, először a felületen teljes fedéssel áthúzzuk, majd fogas simítóval átfésüljük. A burkolólapokat enyhe nyomással helyezzük el a felületen. Hosszabb várakozási idő elteltével esetleg keletkező bőrösödésnél újra hordjuk fel a ragasztót. A burkolat kiosztásának a szerkezeti dilatációk kialakítását követnie kell. A dilatáció felett nem lehet burkolat, fugakitöltés helyett itt dilatációs profilt vagy rugalmas tömítőanyagot (Szaniterszilikon) kell alkalmazni.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.