Cemix WTA Eurosan UP gépi alsóvakolat - 40 kg

Az Eurosan UP alsóvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 10 973 Ft/zsák (8 640 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00552301Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-14:49
30 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

Az Eurosan UP alsóvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Szulfátálló cement és trassz kötőanyagot, nagy pórustartalmú ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • WTA előírásoknak megfelel
  • Nagy rétegvastagságban alkalmazható
  • Szulfátálló
  • Hidrofób tulajdonságú
  • Fokozott só- és vízterhelés esetén
  • Anyagszükséglet: kb. 10 kg/m2 1 cm-es rétegvastagság esetén

Előnyök:

  • Kézi vagy gépi felhordásra optimalizálva

Alkalmazások: A WTA Eurosan UP alsóvakolat kül- és beltéri, nedves, sóterhelt falazatok felújító vakolata. Alkalmas nagyobb egyenetlenségek, mélyedések kitöltésére a lábazatoknál a talajszint feletti felületeken. A WTA Eurosan UP alsóvakolatot min. 1 cm-es rétegvastagságban kell felhordani a WTA Eurosan OP felsővakolat alapvakolataként.

Kiemelt alkalmazások: Műemléki besorolású épületek WTA minősítés szerinti felújításához.

Követelmények az alapfelülettel szemben, az Eurosan UP felhordását megelőző műveletek: WTA Eurosan UP alapvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A meglévő vakolatot verjük le a nedvesedés szintje felett 0,5 m magasságig és távolítsuk el a laza fugarészeket. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó részeket. A falfelületek nagyobb réseit, hornyait Eurosan AP kiegyenlítő vakolattal kikenjük, hogy a felület közel egyenletes legyen, majd érdesre le kell húzni, majd érdesre le kell húzni. A kijavított felületek száradását meg kell várni. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt Eurosan VS gúzolóval kell biztosítani.

Az Eurosan UP feldolgozása: Az WTA Eurosan UP kézi alsóvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. A keverési idő betonkeverőben kb. 5 perc. Felhordása hagyományos módon kézzel, +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. Az WTA Eurosan UP gépi alsóvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4), utókeverő használata mellett +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott A javasolt rétegvastagság 10-20 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor azt csak több rétegben lehet felvinni. Minden réteg felületét vakolatfésűvel vagy vágással érdesíteni kell a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. A vakolatot belső terekben kanálvágással el kell választani az aljzatbetontól. Meleg szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. A kötésidő alatt az erős napsugárzástól és széltől védjük a felületet. Az Eurosan OP gépi vagy kézi felsővakolatot csak az Eurosan UP alsóvakolat teljes száradása után szabad felhordani.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.