Cemix Kontakt Poren YTONG alapozó - 20 kg

A Kontakt Poren pórusbeton alapozó egy gyárilag előkevert portermék. A megadott ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 30 236 Ft/zsák (23 808 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00305401Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-14:49
48 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

A Kontakt Poren pórusbeton alapozó gyárilag előkevert portermék, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Hidraulikus és műanyagdiszperziós kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • Kül- és beltérben
  • Cementet és műanyag diszperziót tartalmaz
  • Anyagszükséglet: kb. 0,4 kg/m2

Elônyök

  • Javítja a tapadást
  • Csökkenti a nedvszívást
  • Kiváltja a gúzolást

Alkalmazások: A Kontakt Poren pórusbeton alapozót pórusbeton falfelületek vakolás előtti előkészítésére használjuk. Használatával egyenletes, mérsékelt szívóképességet biztosítunk a pórusbeton (pl. Ytong) falaknak, mellyel elkerülhető a felhordott vakolatrétegek gyors kiszáradása (“megégése”). Kül- és beltérben egyaránt használhatjuk.

Követelmények az alapfelülettel szemben, a Kontakt Poren felhordását megelőző műveletek:
A Kontakt Poren pórusbeton alapozót olyan alapfelületre hordjuk fel, amely száraz, megfelelő szilárdságú, por- és szennyeződésmentes. Felhordását megelőzően a falazatok hibáit három nappal a vakolás megkezdése előtt ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó részeket. A falfelületek nagyobb réseit, hornyait vakolóhabarccsal kikenjük, hogy a felület közel egyenletes legyen. A Kontakt

Poren feldolgozása:
A Kontakt Poren pórusbeton alapozót az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverése történhet kézi keverőgéppel. A pórusbeton falfelületek nedvességtartalmától és a hőmérséklettől függően 1 kg porkeverékhez 1,5-2 l víz szükséges. Először a keverővíz kb. 3/4 részével a sűrű anyagot teljesen csomómentesre keverjük, majd 10 perces várakozás után ismét megkeverjük az anyagot. Csak ezután hígítsuk a megfelelő konzisztenciájúra az anyagot a maradék vízzel. Felhordása +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. Korongecsettel vagy teddy hengerrel a pórusbeton (pl. Ytong) falazóelemekből készült falfelületet bevonjuk. 24 óra száradási idő után megkezdhetjük az alap-vakolat felhordását. A pórusbeton falfelületekre kül- és beltérben MP Leicht A, HP Leicht A alapvakolatot, beltérben Premium Plus vékonyvakolatokat ajánlunk.

 

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.