Cemix MP 701 G gipszvakolat - 30 kg

Az MP 701 G gipszvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 6 450 Ft/zsák (5 079 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00811823Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-14:49
40 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

Az MP 701 G gipszvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, köz - vetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Gipsz kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdon - ságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • >2 N/mm² nyomószilárdság
  • 1,2 mm-es max. szemcseméret
  • 8-15 mm rétegvastagság
  • Anyagszükséglet: kb. 10,5 kg/m² (2,8 m2 /zsák) 1 cm-es rétegvastagság esetén

Elônyök

  • Páraszabályozó hatású
  • Festésre alkalmas felületet ad
  • Anyagában glettelhető
  • Mennyezeten is jól tapad
  • Gyors kötésű
  • Gépi felhordásra optimalizált

Alkalmazások:
Az MP 701 G gipszvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok belső falazatainak páraáteresztő, egyrétegű vakolata. Száraz, só-, víz-, és talajvíz terheléstől megvédett tégla, beton, pórus - beton, mészhomok tégla, terméskő, ill. megfelelően előkészített ásványi anyag kötésű fagyapot falaza - tokon alkalmazható. Tartósan magas páraterhelés esetén korlátozottan alkalmazható.

Követelmények az alapfelülettel szemben, az MP 701 G felhordását megelőző műveletek:
Az MP 701 G gipszvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por és szennyeződésmentesek. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt az alábbiak szerint biztosítjuk: Beton, pórusbeton, terméskő, vegyesfalazat esetében Haftemulsion alapozóval. Sima betonfelületeknél Kontakt B PLUS alapozóval. Kerámiából készült függőleges falakat és födémet nem kell alapozóval előkezelni.

Az MP 701 G feldolgozása:
Az MP 701 G gipszvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4), +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A felhordott vakolatot H-kartecsnivel elegyengetjük, trapézkartecsnivel vágjuk, filceljük és végül a felületet gletteljük. A javasolt rétegvastagság 8-15 mm. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazását javasoljuk.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.