Cemix Estrich ZE50 - 40 kg

A ZE50 cementesztrich egy gyárilag előkevert szárazbeton. A megadott ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 3 934 Ft/zsák (3 098 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00619661Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-14:49
30 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

A ZE50 cementesztrich gyárilag előkevert szárazbeton, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül A felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és speciális adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • 50 N/mm2 nyomószilárdság
  • 4 mm-es max. szemcseméret
  • 30-50 mm rétegvastagság

Előnyök

  • Extra magas szilárdságú, nagy teherbíró képességű
  • Kiváló bedolgozhatóság
  • Kül- és beltérben is alkalmazható

Kiemelt alkalmazások

  • Elsősorban ipari, vagy egyéb nagy igénybevételű (pl. garázs) terekben javasolt
  • Kültéri teraszok, térbetonok és járdák aljzataként vagy akár végső felületként is Estrich SF szórással.

Alkalmazások:
ZE50 cementesztrich alkalmas ipari rendeltetésű aljzatok készítésére az alapfelülettel közvetlenül Érintkező (kontakt) esztrichként. Alkalmazható külés beltérben egyaránt. A nagyobb koptató igénybevételek esetén, amennyiben az esztrich nem kerül burkolásra, a kivitelezéshez javasoljuk az Estrich SF felületnemesítő szóróanyag alkalmazását.

Követelmények az alapfelülettel szemben, az Estrich ZE50 felhordását megelőző műveletek:
A ZE50 cementesztrichet olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak (min. C20/25), por- és szennyeződésmentesek. Cement kötőanyagú alapfelületek esetén a felületen képződött kisebb szilárdságú réteget mechanikus tisztítóberendezéssel (golyószórás) távolítsuk el. A megfelelő tapadás érdekében Kontakt ZE tapadóhíd felhordását javasoljuk úgy, hogy még az alapozó nedves állapotában hordjuk fel rá a cementesztrichet. A tapadóhíd felhordását az alapfelületre keményszálas műanyag seprűvel javasoljuk.

A Estrich ZE50 feldolgozása:
A ZE50 cementesztrichet az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. A keverési idő betonkeverőben 3-5 perc. A földnedves esztrich bedolgozásához speciális esztrich keverő és továbbító berendezés is használható (Estrich Boy). Felhordása +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság kontakt esztrich esetén 30-50 mm. A cementesztrichet léccel húzzuk el és tömörítsük, majd esztrichsimítóval vagy szárnyas simítóval alakítsuk ki a végső felületet. A frissen bedolgozott eszrtichet óvni kell a gyors száradástól (a helyiségben nem lehet huzat). A megszilárdult és kiszáradt felület hideg- vagy melegburkolattal, epoxy bevonattal ellátható.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.