LB-Knauf Estrich FE 50 - 40 kg

Az FE önterülő egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

3.459 Ft,-2.940 Ft,-/zsák
Cikkszám: K00631001Állapot: Rendelhető
Árak utoljára módosítva: 2020-06-17-07:57
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

Az FE önterülő anhidrit esztrich gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Különleges anhidrit kötőanyagot, természetes kvarc töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • 28 N/mm2 nyomószilárdság
  • 4 mm-es max. szemcseméret
  • Rétegvastagság : 25-50 mm
  • Anyagszükséglet: kb. 18 kg/m²/cm

Előnyök

  • Önterülő
  • Magas kezdeti szilárdságú
  • Kiváló hővezetési tényező

Alkalmazások:
Az Estrich FE önterülő anhidrit esztrich padlókiegyenlítőként alkalmazható közvetlenül a Haftemulsionnal alapozott nyers betonaljzatra, fólia választóréteggel betonaljzatra, hő és hangszigetelő rétegre felhordva. Alkalmas padlófűtés csöveinek beágyazására és borítására. Az új vagy régi épületekben felhordott esztrich réteg nagy szilárdságú, vízszintes, kiszáradás után tetszőleges anyaggal burkolható.

Kiemelt alkalmazások

  • Felhordható lakásokban, kórházakban, tornacsarnokokban, áruházakban, ipari objektumokban minden olyan helyen, ahol a felületet tartós vízterhelés nem éri.
  • Padlófűtéshez ideális

Követelmények az alapfelülettel szemben, az Estrich FE felhordását megelőző műveletek:
Kontakt esztrich esetén: Az FE önterülő anhidrit esztrichet olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, porés szennyeződésmentesek. Cement kötőanyagú alapfelületek esetén a felületen képződött kisebb szilárdságú réteget mechanikus tisztítóberendezéssel (golyószórás) távolítsuk el. A beton alapfelületet Nivogrund alapozóval, vagy 1:2 arányban higított GrundPlus alapozóval kell bekenni.

Úsztatott vagy csúszó esztrich esetén:
Az FE önterülő anhidrit esztrich felhordása előtt a választóréteg kiterítését az egész helyiségben el kell végezni. Abban az esetben, ha az esztrich hőszigetelő rétegre kerül (úsztatott esztrich), mindig választóréteget helyezünk a hőszigetelő anyag és az esztrich közé. A függőleges falak mentén min. 10 mm-es, az átmenő csővezeték körül min. 5 mm-es dilatációs szalagot kell elhelyezni. Ha padlófűtésnél alkalmazzuk, akkor a padlófűtés csöveit fel kell tölteni vízzel és az üzemi nyomást be kell állítani. Felhordását megelőzően beállítjuk a szintjelzőket, lezárjuk deszkával az ajtónyílásokat. A padlófűtés csöveket rögzíteni kell.

A Estrich FE feldolgozása: Az FE önterülő anhidrit esztrichet az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4) vagy speciális, silóra szerelt FERRO 100 esztrichkeverő géppel, +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. A helyes esztrich konzisztencia beállítása után a habarcstömlő mozgatásával terítjük az esztrichet, ügyelve a beállított szintjelzőkre. Ha egy 15-20 m 2-es felülettel készen vagyunk, esztrich seprűvel és/vagy bedolgozó kerettel a buborékokat kihajtjuk a rétegből. A felület egy nap múlva járható, három nap múlva terhelhető. Csak kiszáradás után szabad burkolni! A padlófűtés felfűtéséhez kérje részletes műszaki információnkat.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.