Cemix Drain Estrich - 25 kg

A Drain Estrich egy gyárilag előkevert szárazbeton. A megadott ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 3 415 Ft/zsák (2 689 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00452121Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2024-04-02-09:13
48 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

A Drain Estrich cementesztrich gyárilag előkevert szárazbeton, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és speciális adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

 • 30 N/mm2 nyomószilárdság
 • Vízáteresztő
 • Szálerősített
 • 4 mm-es max. szemcseméret
 • 30-80 mm rétegvastagság
 • Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m2 1 cm-es rétegvastagság esetén

Elônyök

 • Nagy szilárdságú és teherbíró képességű
 • Kiváló bedolgozhatóság
 • Egyenletes sík felület

Alkalmazások:
A Drain Estrich alkalmas burkolt kültéri felületek aljzataként átszivárogtató rétegnek, mely elvezeti a burkolat alá bejutott nedvességet, illetve megvédi a burkolati réteget a fagyáskároktól. Nyitott fugával rendelkező burkolatoknál (önhordó kő, fa, stb.) az átszivárogtató réteg felső síkját, illetve a burkolati síkot akár lejtés nélkül is ki lehet alakítani!

Kiemelt alkalmazások

 • Kültéri burkolatok felfagyásmentes aljzata
 • Kültéri teraszok, erkélyek és járdák aljzataként

Követelmények az alapfelülettel szemben, az Drain Estrich felhordását megelőző műveletek:
A Drain Estrich átszivárogtató réteget csak olyan felületre szabad felhordani, ahol biztosított a nedvesség elvezetése (lejtbeton; lejtbeton + vízszigetelés; lejtbeton + vízszigetelés + kasírozott szivárgólemez; átszivárgó kavicságyazat). A Drain Estrich cementesztrichet olyan alapfelületekre hordjuk fel, amely megfelelő szilárdságú illetve tömörségű, por- és szennyeződésmentes. A megfelelő tapadás érdekében Kontakt ZE tapadóhíd felhordását javasoljuk úgy, hogy még az alapozó nedves állapotában hordjuk fel rá a cementesztrichet. A tapadóhíd felhordását az alapfelületre keményszálas műanyag seprűvel javasoljuk. Teljes keresztmetszetben átszivárogtató rétegrendet csak jó nedvszívó képességű altalaj esetén alkalmazzunk, valamint gondoskodni kell, hogy a Drain Estrich alatti kavics szivárgóréteg megfelelő tömörségű és jó vízelvezető képességű legyen.

Feldolgozás:
A Drain Estrich cementesztrichet az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. A keverési idő betonkeverőben 3-5 perc. A földnedves esztrich bedolgozásához speciális esztrich keverő és továbbító berendezés is használható (Estrich Boy). Felhordása +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság terheléstól függően 30-80 mm. A cementesztrichet léccel húzzuk el a kívánt szint fölött 0,5 - 1 cm-el, majd esztrichsimítóval, szárnyas simítóval vagy hengerrel tömörítsük és alakítsuk ki a végső felületet. A frissen bedolgozott eszrtichet óvni kell a gyors száradástól. A megszilárdult és kiszáradt felület hideg-, meleg- vagy térkőburkolattal kell ellátni.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.