Cemix Kontakt ZE tapadóhíd - 25 kg

A Kontakt ZE tapadóhíd egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 11 557 Ft/zsák (9 100 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00619001Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-14:49
48 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

A Kontakt ZE tapadóhíd gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Alkalmazások:
A Kontakt ZE tapadóhíd alkalmazható az alapfelülethez hozzákötő, ún. kontakt cementesztrichek alapozórétegeként, kül- és beltérben egyaránt.

Tulajdonságok

  • Tapadószilárdság: >1,2 N/mm 2
  • 0,5 mm maximális szemcseméret
  • Anyagszükséglet: kb. 1,5 kg/m2

Előnyök

  • Könnyen feldolgozható
  • Kiadós

Követelmények az alapfelülettel szemben, a Kontakt ZE felhordását megelőző műveletek:
A Kontakt ZE tapadóhidat olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, szárazak, por- és szennyeződésmentesek, érdesek. Ha az alapfelület túl tömör, fényes, vagy azon valamilyen kisebb szilárdságú réteg (pl. régi bevonat, cementsimítás stb.), vagy egyéb szennyeződés található, akkor a felületet mechanikai úton tisztítani ill. érdesíteni kell. A megfelelően előkészített alapfelületet a tapadóhíd felhordása előtt lehetőleg 24 órával, de min. 2 órával alaposan átnedvesítjük. A felhordáskor a felületen vízfilm nem lehet!

A Kontakt ZE feldolgozása:
A Kontakt ZE tapadóhidat az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy esetenként kézzel. 1 kg porkeverékhez 0,24 liter víz szükséges. Először a keverővíz kb. 2/3 részével a sűrű anyagot teljesen csomómentesre keverjük (kb. 3 perc), majd további keverés közben a maradék vizet hozzáadjuk. Ezután 10 perces pihentetés után ismét megkeverjük az anyagot. Egyszerre csak annyi anyagot keverjünk be, amennyit max. 1 óra alatt fel tudunk használni! A bekevert anyagot egy kemény szálú műanyag seprű segítségével a keverés után azonnal, teljes borítottsággal hordjuk fel és dolgozzuk be. Felhordása +5 °C és +25 °C közötti alapfelület- és levegőhőmérsékleten ajánlott. A még nedves tapadóhídra hordjuk fel a cementesztrichet („friss a frissre”!). Az esztrich felhordása előtt a tapadóhíd nem száradhat ki! Nagyobb felületek esetén a tapadóhíd és az esztrich felhordását szakaszosan végezzük!

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.