Cemix Flex burkolatragasztó - 5 kg

A LB-knauf Flex flexibilis csempe- és járólapragasztó gyárilag előkészített száraz porkeverék. A megadott Cemix Flex csemperagasztó ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 2 367 Ft/zsák (1 863 Ft + ÁFA)
Cikkszám: K00617521Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár kedvezményes webshop ár, nem tartalmazza a szállítás és a raklapok költségét.
Árak utoljára módosítva: 2024-05-10-13:18
96 zsák / raklap
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

Termékleírás

A LB-knauf Flex flexibilis csempe- és járólapragasztó tixotróp (megcsúszásmentes) tulajdonságú, gyárilag előkészített száraz porkeverék, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt kell vízzel összekeverni ahhoz, hogy burkolásra kész ragasztóanyagot kapjunk. A LB-knauf Flex ragasztó az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően készül. Kötőanyaga cement ill. fehércement, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Alkalmazások

 • Kül- és beltérben
 • Kültéri teraszok, erkélyek burkolása 
 • Nagyforgalmú terek, bevásárlóközpontok, lépcsők, lépcsőházak burkolása
 • Homlokzati kő- és kerámia burkolatokhoz
 • Beltérben nagyméretű lapokhoz is (1000 cm2 -től)
 • Padló- és falfűtés esetén is
 • Kültéri fűtött felületek burkolásakor (pl. fűtött terasz, lépcső, járda)
 • Kültérben kis- és közepes méretű lapokhoz (1000cm2 -ig) is
 • Lapra lap ragasztáshoz beltérben
 • Kenhető vízszigetelésre is
 • Beltérben gipszkartonra is
 • Nem kiérlelt betonfelületre (3 hónapnál idősebb)

Követelmények az alapfelülettel szemben, a ragasztást megelőző műveletek:

A ragasztandó felület legyen megfelelő szilárdságú, száraz, tiszta, por- és szennyeződésmentes. A vízoldható falfestéket, könnyen mozgó részeket el kell távolítani, a nagyobb repedéseket, hornyokat, egyenetlenségeket alapvakolattal ill. aljzatkiegyenlítővel ki kell igazítani. Az alapfelületek síkbeli eltérésének maximális megengedett mértékét a DIN18202 szerint javasolt meghatározni. A stabil festékbevonatokat csiszolással kell érdesíteni.

Aljzatelőkészítés

Erősen nedvszívó alapfelület esetén Putzgrund alapozót kell használni a ragasztás előtt. Gipsz kötőanyagú falak vagy vakolatok, gipszkarton falak burkolásakor Tiefengrund, gipsz kötőanyagú esztrichek és önterülő padlókiegyenlítők esetén Estrichgrund alapozót kell használni a ragasztás előtt. A kevésbé nedvszívó alapfelületeket 1:2 arányban vízzel higított Haftemulsion alapozóval kell átkenni.

Feldolgozás

A ragasztót fogazott glettvassal kenjük fel az alapfelületre, először a felületen teljes fedéssel áthúzzuk, majd fogas simítóval átfésüljük. A burkolólapokat enyhe nyomással helyezzük el a felületen. Hosszabb várakozási idő elteltével esetleg keletkező bőrösödésnél újra hordjuk fel a ragasztót. A burkolat kiosztásának a szerkezeti dilatációk kialakítását követnie kell. A dilatáció felett nem lehet burkolat, fugakitöltés helyett itt dilatációs profilt vagy rugalmas tömítőanyagot (Szaniterszilikon) kell alkalmazni.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva letölthető dokumentumok.