LB-Knauf Siluette üvegmozaik ragasztó - 25 kg

A LB-Knauf Siluette üvegmozaikragasztó fehér színű, gyárilag előkészített száraz porkeverék. a megadott ár a 25 kg-os zsákra vonatkozik.

19.698 Ft,-16.744 Ft,-/zsák
Cikkszám: K00617151Állapot: Rendelhető
Árak utoljára módosítva: 2020-06-17-07:57
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Nyomtatás

Termékleírás

A LB-Knauf Siluette üvegmozaikragasztó fehér színű, gyárilag előkészített száraz porkeverék, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt kell vízzel és a hozzá adott diszperzióval összekeverni ahhoz, hogy burkolásra kész ragasztóanyagot kapjunk. A LB-Knauf Siluette kétkomponensű üvegmozaikragasztó az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően készül. Kötőanyaga cement, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Alkalmazások

 • Üvegmozaik ragasztása és fugázása
 • Nagyméretű márvány, gránit, kerámia, mészkő és egyéb természetes kőburkolat ragasztása
 • Kültéri teraszok, erkélyek burkolása
 • Beltéri normál vizes medencékhez
 • Kül- és beltérben
 • Padló- és falfűtés esetén is
 • Kültéri fűtött felületek burkolásakor (pl. fűtött terasz, lépcső, járda)
 • Kis- és nagyméretű lapokhoz is
 • Beltéri meglévő burkolatra
 • Kenhető vízszigetelésre is
 • Beltérben öntött aszfaltfelületek burkolására

Követelmények az alapfelülettel szemben, a fugázást megelőző műveletek:

A ragasztandó felület legyen megfelelő szilárdságú, száraz, tiszta, por- és szennyeződésmentes. A vízoldható falfestéket, könnyen mozgó részeket el kell távolítani, a nagyobb repedéseket, hornyokat, mélyedéseket alapvakolattal ki kell kenni. Az alapfelületek síkbeli eltérésének maximális megengedett mértékét a DIN18202 szerint javasolt meghatározni. A stabil festékbevonatokat csiszolással kell érdesíteni.

Aljzatelőkészítés:

Erősen nedvszívó alapfelület esetén Putzgrund alapozót kell használni a ragasztás előtt. Gipsz kötőanyagú falak vagy vakolatok, gipszkarton falak burkolásakor Tiefengrund, gipsz kötőanyagú esztrichek és önterülő padlókiegyenlítők esetén Estrichgrund alapozót kell használni a ragasztás előtt. A kevésbé nedvszívó alapfelületeket 1:2 arányban vízzel higított Haftemulsion alapozóval kell átkenni.

Feldolgozás:

A ragasztót fogazott glettvassal kenjük fel az alapfelületre, először a felületen teljes fedéssel áthúzzuk, majd fogas simítóval átfésüljük. A ragasztót fel kell hordani az alapfelületre és a burkolatra egyaránt. A fogmélység üvegmozaiknál 3 mm-es, más anyagoknál lapmérettől és a csempe hátlapjának kialakításától függ. A burkolólapokat enyhe nyomással helyezzük el a felületen. Hosszabb várakozási idő elteltével esetleg keletkező bőrösödésnél újra hordjuk fel a ragasztót. A burkolat kiosztásának a szerkezeti dilatációk kialakítását követnie kell. A dilatáció felett nem lehet burkolat, fugakitöltés helyett itt dilatációs profilt vagy rugalmas tömítőanyagot (Szaniterszilikon) kell alkalmazni.

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva további képek.